Blog

2020 első félévében 118%-os növekedést értünk el, mint Packeta Group a tavalyi év azonos időszakához képest.

2020. 09. 08. 13:48

A Packeta Group (logisztikai szolgáltatást nyújtó cégcsoport), illetve tagjai mint a Csomagküldő.hu, 2020 első felében összesen közel 12.5 milliárd Ft forgalmat értek el. Ez 118% -os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

A COVID-19-nek vannak nyertesi és vesztesei is. Míg mások a veszteségekkel küzdenek vagy sajnos már a csőd szélén is állnak, addig a Packeta Group a nyertes oldalon végzett. A cégcsoport egy új szintre lépve dönti saját rekordjait. A csomagok száma meghaladta a 14.5 milliót, amely duplája az előző év azonos időszakában szállított csomagoknak. Ebben a növekedésben pedig nagy szerepe volt a világjárványnak.

„A bevétel és a csomagszámok szignifikáns növekedése nagyban köszönhető a folyamatosan fejlődő e-commerce piacnak. A vásárlók egyre inkább online intézik vásárlásaikat, melynek mértéke a vírus helyzetben különösen megugrott. Ez a jelenség igaz mind a Cseh, mind a többi európai ország piacára ahol jelen vagyunk,” magyarázta Simona Kijonková, aki anyacégünk, a Zásilkovna alapítója, valamint Packeta Group ügyvezető igazgatója és társalapítója.

Packeta Group
Közel 5000 saját átvevőhellyel rendelkezik, és 91 600 partneri átvevőhellyel.
28 000 webáruházzal működik együtt.
2019-ben a Packeta Group forgalma 17.5 milliárd Ft volt.

Ambiciózus tervek
2020-ban a Packeta Group 34 milliárd Ft-os forgalmat és 35 millió szállított csomagot tervez. A cégcsoport több plusz szolgáltatás bevezetését is tervezi az év végéig, mint például automatizált átvevőhelyek, mozgó átvevőhelyek stb.

Ezen felül számos új depó megnyitását is tervezik, 14-et Csehországban, 7-et Szovákiában, 3-at Magyarországon és 2-t Romániában. Ráadásul szeretnének nyitni a Közel-Kelet irányába is.

Simona Kijonková

anyacégünk, a Zásilkovna alapítója,
valamint Packeta Group ügyvezető igazgatója és társalapítója.


Megosztás:

Szekció