Blog

Aktuális információk szállítópartnereinkről – folyamatosan frissítve

2022. 12. 20. 8:30

A következőkben tájékozódhatnak az egyes szállító partnereinkhez kapcsolódó naprakész információkról, esetleges korlátozásokról. Utolsó frissítés:  2023.01.05. 11:20


HORVÁTORSZÁG

Új visszaküldési cím 2022.07.01-től:

Packeta International s.r.o – HR post (NSC)
Code for return parcels
Poštanska 9
10410 Velika Gorica

Ezen a címen kizárólag a HR Post-tal küldött csomagok visszaküldése lehetséges.


EGYESÜLT KIRÁLYSÁG

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2023. január 16-tól megváltoznak az Egyesült Királyságba történő csomagküldésre vonatkozó szabályok: EORI regisztrációra lesz szükség minden küldeményre, azaz a 135GBP határérték alatt és felettiekre egyaránt. Ezt követően a hozzárendelt EORI-t a Partnerfelületén található számlázási címben kell megadni.

Az uniós EORI-t az illetékes nemzeti vámhatóságok helyileg adják ki. A GB EORI és a GB HÉA regisztrációs kötelezettség azonban emellett továbbra is fennmarad. 

A GB EORI-ról lásd: EORI-szám igénylése: Kinek van szüksége EORI-ra – GOV.UK.

A brit áfával kapcsolatos információkért (a feladó 135 GBP-ig fizet áfát a küldemények után) – EORI-szám igénylése: Kinek van szüksége EORI-ra – GOV.UK.

Ha a Marketplace-en keresztül küld csomagot (max. 135GBP-ig terjedő csomagérték), akkor a Partnerfelületen meg kell adnia az EU EORI és a GB EORI Marketplace azonosítóját is. A vám és a HÉA újraszámlázása változatlan marad.

Kérdés esetén forduljon angol nyelvű vámügyintézi osztályunkhoz, a customs@packeta.com e-mail címen.


LENGYELORSZÁG

Technikai nehézségek miatt letiltottuk a csomagok utánvétes küldésének lehetőségét a lengyel posta lengyelországi átvevőhelyeire.
Ha szeretné használni az utánvétes opciót, kérjük, az InPost Paczkomaty automatákat (ID: 3060) használja.


OROSZORSZÁG

Tekintettel az kialakult helyzetre, további értesítésig felfüggesztettünk minden csomagküldési lehetőséget Oroszországba.


FRANCIAORSZÁG

Az aláírással történő csomagátvételi igazolás már teljes egészében elérhető, Colissiomo szállítópartnerünkkel való házhozszállítás esetén.


SPANYOLORSZÁG

A spanyol Correos fuvarozó bevezette az érintés nélküli kézbesítést. A futárok mostantól nem kérik, hogy a címzettek aláírják az átvételi elismervényt.


MAGYARORSZÁG

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2023. január 13-tól felfüggesztjük együttműködésünket a Fáma Futárral.

Milyen lehetőségei lesznek a továbbiakban magyarországi házhozszállítás esetén?

  • HU Házhozszállítás HD (ID: 4159): Az alábbi szolgáltatás során a rendszer automatikusan választja ki az Ön számára legelőnyösebb szállítópartnert. 
  • HU MPL HD (ID: 763) – direktcímkével válaszható szállítópartner
  • HU DPD HD (ID: 805) – direktcímkével válaszható szállítópartner
LETTORSZÁG, LITVÁNIA, ÉSZTORSZÁG
2022. augusztus 8-tól a Baltikumban elindítjuk a litván postán keresztüli kézbesítést. A házhozszállítási szolgáltatás mindhárom országban elérhető lesz. A csomagautomatákba történő kézbesítés csak Litvániában lesz elérhető.
UKRAJNA
Az Ukrajnába irányuló csomagszállítási stopot 2022. július 29-én feloldottuk. A kézbesítési szolgáltatások korlátozott rendben működnek, és a Meest HD (Rosan) és a Nova Poshta PP fuvarozókkal újraindítjuk őket. A kézbesítési szolgáltatások árai július 29-től, a vámáru-nyilatkozatok árai (ez valamennyi nemzetközi partnerfuvarozónkat érinti) pedig 2022. szeptember 1-jétől emelkedtek.

 


Megosztás:

Szekció