Blog

A csehországi házhozszállítás korlátai

2020. 12. 04. 9:38

Ahogyan bizonyára tudja, a Csehországba történő házhozszállítás részeként, a feladott csomagok továbbításra kerülnek partner futárszolgálatoknak, mint a DPD, a Geis és a WeDo (korábban Intime). 
 

Szállítópartnerek  

A PPL és a GLS 2020-ban már nem tartozik partnereink körébe. A DPD, a Geis és a WeDo pedig korábban korlátozta a részükre továbbítható csomagok maximális mennyiségét a COVID első hulláma alatt. Azonban a futárszolgálatok most ismét redukáltak a már korábban is csökkentett beküldhető csomagmennyiségeken, ráadásul azonnali hatállyal. Döntésüket a kialakult piaci helyzettel és a karácsonyi szezonnal indokolták. 

Testvérvállalatunk, a cseh Zásilkovna nem tervezte alá a szezonban beérkező csomagok mennyiségét, azonban a futárszolgálatok döntése miatt az újabb korlátozásokról, melyet nem tudtak befolyásolni, kénytelenek alkalmazkodni a kialakult helyzethez 
 

A csomagok átmeneti automatikus átirányítása átvevőhelyekre 

A fenti okok miatt, a csomagok egy része automatikusan átirányításra fog kerülni valamely csehországi átvevőhelyreElőrejelzéseik alapján, ez a csomagok kis százalékát fogja érinteni. A vásárlók automatikusan értesítésre kerülnek az átirányításról és annak okáról is, valamint az átvételhez szükséges jelszót is megküldjük részükre e-mailben és SMS-ben egyaránt.  

 
Hogyan alakul a számlázás az Ön számára ebben az esetben? 

Amennyiben a csomag feladásakor Ön a CZ Házhozszállítás HD-t választotta, de a feladott csomag átirányításra kerül valamely csehországi átvevőhelyre, úgy abban az esetben természetesen az átvevőhelyre történő szállítás költsége kerül Önnek felszámításra. 
 

Kérésünk Önhöz, mint webáruházhoz: 

  • Amennyiben úgy dönt, hogy továbbra is használni szeretné CZ Házhozszállítás HD szolgáltatásunkat, kérjük értesítse vásárlóit, hogy ha a futárszolgálatok elérik a napi limitjüket, akkor a megrendelt csomagjuk átirányításra fog kerülni átvevőhelyre történő kiszállításra. 
  • Amennyiben a felsorolt intézkedések komplikációt okozhatnak Önnek, vagy vásárlóinak, úgy kérjük ideiglenesen kapcsolja ki a CZ Házhozszállítás HD-t webáruházában, és ha lehetősége van alkalmazza, a csak átvevőhelyre történő szállítást. 

Szeretnénk arról biztosítani, hogy a továbbra is mindent megteszünk annak érdekében, hogy csomagjai időben megérkezzenek a vásárlókhoz. 


Megosztás:

Szekció