Blog

A csomagok súlyának megadási kötelezettsége 2021. szeptember 1-jétől

2021. 07. 19. 13:36

A Packeta Group idén már a 11. karácsonyi szezon felé közeledik. Minden évben ez a legkiemelkedőbb időszak a beérkező csomagszámokat tekintve. Az így szerzett számos új tapasztalatnak köszönhetően már tudjuk, hogy milyen lépéseket kell tennünk a csomagok millióinak gyors és hatékony kezelése érdekében. A logisztikai folyamatokat segítő egyik ilyen lépés az, hogy már azelőtt tudni fogjuk a szállításra vonatkozó adatokat, mielőtt a csomag fizikailag beérkezne hozzánk. 

Ezért 2021. szeptember 1-jétől kötelező lesz a csomagok súlyának megadása, rendszerünkben történő csomagfeladás során.  

Hogyan segítenek a súlyadatok? 

  1. Abban a pillanatban, amikor rögzíti a csomagot a rendszerben, már tudni fogjuk, hogy standard vagy túlméretes csomagról van-e szó. 
  2. Így hatékonyabban tervezhetjüka csomagok kiosztását szállító partnereink számára. 
  3. Illetve ilymódon becsüljükmajd meg a szükséges kapacitást az autók és a sofőrök szempontjából is. 

 

Mi a helyzet csomagok méreteivel? 

A súly és a méretek megadásának kötelezettsége 2022. március 1-jén lép hatályba, amikor a tömeg és méretek megadása nélkül már nem lehet majd csomagokat feladni. Ezt a lépést aztért hagyjuk a szezon utánra, hogy elegendő ideje maradjon az adatbeviteli folyamatok csiszolására, és ne kelljen plusz időt fordítania az újítások adaptálására a kiemelkedő csomagszámokkal operáló időszakban. Ugyanezen okból kezdjük el bevezetni már most augusztusban a súlyparaméterek megadását. 


Megosztás:

Szekció