Blog

A Packeta Group számokban

2021. 09. 29. 10:15

A Packeta Group folytatja rekordméretű növekedését. Az első félévben a kiszállított csomagok száma 131% -kal nőtt, a forgalom pedig meghaladta a 84 millió eurót.

A globális e-kereskedelmi platform, a Packeta Group 2021 első felében 84,6 millió EUR forgalmat könyvelt el. Ez éves szinten 138%-os növekedést jelent. A kiszállított csomagok mennyisége elérte a közel 33,5 milliót, ami 131% -os növekedést jelent éves összehasonlíásban. A Packeta Group saját átvevőhelyeinek száma az első félévben majdnem kétezerrel nőtt, így elérve a közel nyolcezres számot. Ezen felül azonban a cégcsoport több mint 92 ezer partneri átvevőhelyellel rendelkezik. A legjelentősebb forgalom növekedést éves szinten, Németországban regisztrálták 323% -kal, míg a csomagok száma 284% -kal nőtt. Románia is nagyon jó eredményeket ért el, 392% -kal nőtt a csomagok száma és 166% -kal nőtt a forgalom.

„A Packeta történetének legsikeresebb félévét zártuk. Minden szervezetünkben több mint 110% -kal nőttünk. Az év végéig további izgalmas projekteket indítunk. Az ügyfelek számára például az automatizálás, a robotika és a minőségfejlesztés területén, valamint jelentősen megnöveltük a depók számát, illetve intenzíven készülünk a karácsonyi szezonra is. Célunk, hogy a lehető legjobb választás legyünk webáruházak számára „ – mondja Simona Kijonková, a Packeta Group alapítója és vezérigazgatója.

Jelentős változások történtek a cégcsoport összes entitásában. A szlovák Zásielkovňa és a lengyel Przesyłkownia teljes átnevezési folyamatot indított, így ma már Packeta Slovakia és Packeta Poland nevet viseli. A magyar Csomagküldő.hu pedig a Packeta Hungary cégnévre tért át, míg Romániában a Coletaria ma már Packeta Romania. Csehország kivételével a névváltoztatás minden országban megtörtént, ahol a Packeta működik.

A rebranding folyamat célja a név egységesítése Európában az egész cégcsoport számára. „Az ügyfelek még gyorsabban és egyértelműbben ismerhetnek fel minket, amikor a világ bármelyik webáruházából vásárolnak. Ugyanakkor az egységes márka lehetővé teszi számunkra, hogy részesüljünk a más országokkal folytatott marketing együttműködés szinergiáiból is”-kommentálja Daniel Tinz, a CEE COO & Packa Group DACH.

Egy másik új fejlemény a szlovák ReMax Courier Service cég felvásárlása, amely immáron a Packeta csoporthoz tartozik. A több millió eurós akvizícióval a Packeta a csomagküldés területén a szlovákiai piac egyik legnagyobb szereplőjévé vált. A ReMax Courier Service cég felvásárlása része a Packeta hosszú távú stratégiájának, hogy portfólióját új szolgáltatásokkal bővítse.

A Packeta csoport idén 201 millió eurós forgalmat és 75 millió-s csomagszámot céloz meg, amelyek összértéke 3,3 milliárd euró.


Megosztás:

Szekció