Blog

Azonnali megoldás az új postarendelet előírásainak

2024. 03. 12. 14:50

Bizonyára Ön is értesült már a 2024.03.28. napján hatályba lépő, 335/2012. (XII. 4.) Korm. rendeletről, miszerint:

3/A. § A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szerinti távollévők között kötött szerződés alapján értékesített áru kézbesítése érdekében az egyetemes postai szolgáltató által nyújtott postai szolgáltatás igénybevételének lehetőségét a kereskedelmi célú internetes honlappal rendelkező vállalkozás a honlapján biztosítja, feltéve, hogy az értékesített áru postai szolgáltatási szerződés keretében történő kézbesítését az egyetemes postai szolgáltató az általános szerződési feltételeiben lehetővé teszi.”

Hogyan hat ez az Ön webáruházára?

A fenti dátumtól, a postai szolgáltatásokról szóló kormányrendelet módosítása értelmében, minden webáruháznak kötelezővé válik az MPL csomagszállítási szolgáltatását is elérhetővé tenni vásárlói számára.
Fontos azonban kiemelni, hogy az említett kötelezettség egyértelműen a magyar szolgáltatók szolgáltatásainak nyújtására vonatkozik, és nem érinti a külföldi vállalkozásokat.

Vajon a Packeta integrátori működése lefedi-e a rendeletnek való megfelelést?

A rövid válasz: IGEN.
Cégünk széles, 33 országra kiterjedő nemzetközi partnerhálózata mellett itthoni szállítókkal, pl. az MPL-lel is együttműködik, így a rendszerünkre való egyszerű csatlakozással, webáruháza egy csapásra megfelelhet a jogszabályi követelménynek. A házhozszállítás biztosítására már eddig is több logisztikai szolgáltató volt elérhető általunk. 2024.03.28-ától a Packeta által – több mint 2700 csomagpontja és automatája mellett – a PostaPontokat is elérhetővé tesszük a partnereink számára, így egy integrációval Magyarországon a legnagyobb átvevőponti hálózatot biztosítjuk, ami több, mint 5.000 fixpontot jelent. A küldeményekért – szerződés szerint – kimegyünk és felvesszük, külön komissiózni az MPL és Packeta átvevőponti megrendeléseket nem szükséges.

A magyar csomagpiac egyik legdinamikusabb szereplőjeként a Packeta 2023-ban megduplázta csomagszámát, és folytatta hazánk legnagyobb fixpontos átvevőhely-hálózatának kiépítését, amely immár több mint 2700 üzlethelyiségben kialakított csomagpontból és érintésmentes Z-BOX csomagautomatából áll. A vállalat ugyanakkor saját infrastruktúrája mellett számos partnercéggel is együtt dolgozik annak érdekében, hogy a feladók, köztük a webáruházak küldeményei gyorsan és hatékonyan eljussanak a címzettekhez.

„A Packeta mindig is nagy hangsúlyt fordított arra, hogy megkönnyítse a webáruházak életét, működését – mondta el Kovács Gábor, a Packeta Hungary Kft. értékesítési és marketingvezetője. – Azok az online kereskedők, akik rákapcsolódnak a rendszerünkre, azonnal igénybe vehetik saját hálózatunk mellett több mint 70 partnerszállító szolgáltatásait, így a legkülönfélébb szállítási és fizetési módokat kínálhatják vásárlóiknak, mindezt anélkül, hogy szerződések tucatjait kellene megkötniük. A szállítási opciók között pedig partneri együttműködésünknek köszönhetően az MPL is ott van, így egy csapásra megfelelhetnek az új jogszabálynak.”


Megosztás:

Szekció