Blog

Bővült a Packeta Group cégcsoportunk portfóliója

2020. 09. 04. 13:38

A Packeta Group (melynek a Csomagküldő.hu is része) tovább bővítette portfólióját és felvásárolta a cseh Trayto céget (Bidding Tool Group), amely egy technológiai vállalat és piacvezető a termékösszehasonlító ajánlatok automatizálásában a cseh piacon. Ráadásul a Trayto a keresőmotorok és XML hírcsatonák mellett a külföldi online vásárlási piacokra is koncentrál, mint az Emag és az Amazon. A cég portfóliójába több mint 500 webáruház tartozik, valamint több mint 27 milliárdos (HUF) forgalom eléréséhez segítette hozzá ügyfeleit 2019-ben, az online reklámra fordított összeg pedig közel 1,4 milliárd (HUF) volt.

A közös együttműködés fő célja, hogy felgyorsítsa és megkönnyítse a webáruházak számára a külföldi piacokra történő belépést.

„Folyamatosan növekszik a webáruházak száma és ezek az áruházak keresik az új piacokat, melyben néhányuknak már sikerült is segítenünk, hiszen a logisztika a sikeres export alapköve. Köszönhetően a Trayto felvásárlásának, a webáruházak növekedésének támogatása egyre hatékonyabb lesz. Ráadásul, ezzel egy lépéssel közelebb került a Packeta Group is céljához, mely szerint egy globális méretű digitalizált logisztikai platform legyen. Már 33 országban vagyunk jelen, és szállítjuk a csomagokat, ezen felül tervben van még a közel keleti régióban való megjelenés is.” nyilatkozta Simona Kijonková, aki a cseh anyavállalatunk a Zásilkovna alapítója, és a Packeta Group ügyvezetője.

1192219948579298.QVnHZsN4kc9ayNA902lx_height640

„A Trayto-nak külföldi ambíciói vannak, a Packeta-nak pedig több éves tapasztalata a külföldi piacokon, így lehetőségünk van segíteni egymást a növekedésben és a fejlődésben egyaránt. Nagy tapasztalattal rendelkező fejlesztői csapatunk van Ostravában, akiket alkalmazhat a Packeta néhány projekt felgyorsításának érdekében.” mondta Rostislav Urbánek, a Trayto ügyvezetője.

A Trayto immár 6 éve tevékenykedik a piacon. Rááadásul a termékösszehasonlító ajánlatok fejlesztése során saját rendszert, illetve technológiát dolgozott ki, a nagy mennyiségű adatok kezeléséhez. A Trayto lehetővé teszi az adatok egyedi átalakítását ügyfelei számára, hogy minél inkább megfeleljenek az egyéni igényeiknek, elősegítve ezzel az automatizálást, valamint az értékesítés hatékonyságát. A következő megoldások szintén a Trayto fejlesztései: Bidding Tools, Bidding Manager és Xemel.


Megosztás:

Szekció