Blog

Csomagküldés az USA-ba

2021. 04. 01. 9:34

Örömmel jelentjük be, hogy az utóbbi hónapok tárgyalásai révbe értek, így csomagjait egy új, a korábbinál sokkal gyorsabb szállítópartnerrel küldheti az Egyesült Államokba, a FedEx-el. A következőkben részletesen tájékozódhat a csomagküldéssel kapcsolatos információkról.

 FedEx Priority
már 22 000 Ft-tól
D + 5
További információk

FedEx Economy
már 16 500 Ft-tól

D + 7
További információk

Változás a csomagok méretkorlátozásában
Az USA bármely államába küldhet csomagot, beleértve Hawai-t is, mindezt rekord idő alatt, akár 5 napos szállítási idővel. A szállítópartner kilétében történő változás legnagyobb előnye, hogy a korábbi 2kg-os limittől eltérően, már akár 10kg-os csomagot is küldhet.

A csomagok súlyának kalkulációja
Az USA-ba küldött csomagok esetében a súly besorolása térfogatsúly kiszámításával történik. Ez a mértékegység használandó általánosan, minden légi forgalomban szállított csomag esetén, melyet sajnos nem áll módunkban módosítani.
A csomagok térfogatsúlyának kiszámításához szükséges képlet a következő:
(szélesség x hosszúság x magasság) / 5000
Figyelem! A szélesség, hosszúság, magasság a csomag külső méretére vonatkozik, cm-ben számolva.

Miért válassza a Csomagküldő.hu-t?

  • Express kézbesítés
  • Akár 10kg-os csomagok
  • Az összes államba szállítunk

Fontos információk
Először ki kell töltenie a vámeljárások alkalmával szükséges képviseletről szóló megállapodást, és az adóügyi eljárásokra vonatkozó meghatalmazást, melyet a segédanyagok közül itt tölthet le. A szerződésben többek között fel kell tüntenie az Ön EORI-számát. A kitöltött és aláírt dokumentumot küldje el az alábbi e-mail címekre:  

címzett: czexport@fedex.com
másolat: customs@packeta.com 
az e-mail tárgya: FedEx meghatalmazás – az Ön webáruházának neve 

A csomagok ún. postai vámkezeléssel lesznek kiléptetve. A kiviteli dokumentumokat kérésre közvetlenül a FedEx biztosítja a CZexport.GTS@fedex.com e-mail címen.

Tiltott áruk listája 
Az USA-ba történő szállítást megelőzően győződjön meg arról, hogy a küldeni kívánt termék nem szerepel a tiltott áruk között, amelyek teljes listáját ide kattintva tekintheti meg.

Irányítószám formátuma
A FedEx egy speciális irányítószám formátumot alkalmaz a csomagok kiszállítása érdekében, más formátum használata esetén a csomagok nem kerülnek kézbesítésre. Ez az állam kódjának és egy 5-jegyű irányítószámnak a kombinációja, melynek formátuma a következő„AA 12345” (például: UT 84005 – csomag Utah államba). 

COVID-19 okozta felár 
A koronavírus járvány idején, a FedEx légi forgalmi felárat számol fel az összes USA-ba küldött csomag szállításáért. A pótdíj súlykategóriák szerinti mértékét a Teljes árajánlatunkban találja. 
Figyelem! A Csomagküldő.hu szolgáltatásának keretében, kizárólag utánvét nélkül küldhet csomagot az USA-ba.

US FedEx: kiegészítő információk
Élelmiszerek, italok és étrendkiegészítők exportja

 Az utóbbi időkben problémákat tapasztaltunk az Egyesült Államokba küldött, élelmiszereket, italokat és étrendkiegészítőket tartalmazó csomagok szállításakor. Ezért az alábbiakban további információkat talál az ilyen termékeket tartalmazó csomagokkal kapcsolatban.

Szükséges adminisztráció

Bár az élelmiszerek, italok és étrend-kiegészítők behozatala nincs tiltva, meg kell felelniük az amerikai Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal (FDA) szigorú szabályzásának. A szükséges információkat és dokumentációt a FedEx kérésére az ügyfélnek továbbítania kell, máskülönben megtagadhatják a szóban forgó csomag kézbesítését és visszafordíthatják azt.

Fontos tudnivalók

Eddigi tapasztalataink alapján nem javasoljuk ezen áruk exportálását, hacsak nem rendelkezik a termékek Egyesült Államokba történő importáláshoz szükséges részletes információkkal és adatokkal.

Amennyiben több ilyen jellegű visszacsomagot észlelünk, azonnal értesítjük Önt, hogy időben reagálhasson a sikeres kézbesítés érdekében!

Ha ez egy rendszeresen előforduló probléma lesz, be kell vezetnünk a visszaküldés díjának, vagyis az USA-ból történő import költségének, valamint az áruk újbóli szabad forgalomba bocsátása esetén az esetleges vám és áfa összegének felszámítását.
Fontos, hogy bár visszaküldött csomagról van szó, az élelmiszerek és italok újbóli behozatalára higiéniai okokból más szabályok és előírások vonatkoznak.

Felhívjuk figyelmét, hogy újrabehozatal esetén előfordulhat, hogy higiéniai okokból az árut megsemmisítik, ezért az ilyen csomagokra a feladó nem tarthat igényt.

A fenti információkat és eljárásokat a vámhivatalok hivatalos rendeletei és szabályzatai határozzák meg.


Megosztás:

Szekció