Blog

Csomagméret megadása webáruházként?

2022. 01. 31. 12:15

Tavaly júliusban tájékoztattuk arról, hogy 2021 szeptemberétől kötelező lesz megadnia a csomagok súlyát, 2022. március 1-től pedig a csomagméretet is csomagfeladáskor. Ezekkel a lépésekkel, folyamataink optimalizálását és a még gyorsabb csomagszállítást szeretnénk segíteni.

Az Ügyfeleinktől kapott visszajelzések alapján azonban úgy döntöttünk, hogy a csomagméret és/vagy a méretkategória megadása nem lesz kötelező (most már tudjuk – Önöknek köszönhetően -, hogy a csomagméret megadása, néhány webáruház számára nagyon nehézkes).

A csomag súlyának megadása azonban továbbra is kötelező marad.

A csomagméret megadása mostantól opcionális.
Azért alkalmazkodunk ügyfeleink igényeihez, mert nagyra értékeljük partnerkapcsolatainkat és az Ön elégedettsége a legfőbb prioritásunk. De hadd magyarázzuk el, miért is szerettük volna eredetileg bevezetni a kötelező csomagméret megadást, és, hogy hogyan segít nekünk a csomagok méretének ismerete az átvételkor.

Ha előre ismerjük a csomagméretet, akkor:

  • hatékonyan térképezhetjük fel a Z-BOX-ok kapacitását, és így elkerülhetjük, hogy a csomag esetleg nem fér be a Z-BOX rekeszébe, ami a címzett csalódottságához vezethet
  • jobban megtervezhetjük a csomagok elosztását az egyes átvevőhelyekre
  • csökkentheti a visszaküldött csomagok számát
  • hatékonyabban tervezhetőek a futárútvonalak, és ezáltal még gyorsabbá tehető a kézbesítés.

Az említett indokok miatt kérnénk, hogy ha lehetősége van lemérni a csomagok méretét, akkor feladáskor rögzítse azt rendszerünkben. Ez óriási segítséget jelent számunkra szolgáltatásaink fejlesztésében.

Fontos megjegyzés: egyes szállító partnereink, megkövetelik a csomagméret megadását, és e nélkül a csomagot nem veszik át kiszállításra. Az egyes szállító partnereink követelményeiről ide kattintva talál további információkat.

Melyek a következő lépések?
Webáruház partnereink visszajelzései között gyakori megjegyzés és kérdés volt, hogy miért nem mérhetjük meg mi – Packeta – a csomagok méretét a depókba való beérkezéskor. A válasz egyszerű: a csomagméretet ebben a szakaszban már túl késő lenne megismernünk; mert ha a csomag túlméretezett, akkor át kell irányítani, ami késéshez vezet a kézbesítésben, és bizonyos esetekben a kézbesítési mód megváltoztatásához is (ami aztán érthető módon rossz vásárlói élményt eredményez).

Méretbecslés
Jelenleg is dolgozunk a csomagméret becslési folyamatán, amely lehetővé tenné, hogy legalább a korábbi tapasztalatok alapján kalkulálni tudjunk a csomagok méretével; így a lehető legjobb szolgáltatást nyújtva Ügyfeleinknek.

Köszönjük a visszajelzéseket, megjegyzéseket, amelyek segítenek javítani szolgáltatásainkat a maximális elégedettség elérése érdekében. Illetve külön köszönjük azon webáruház partnereinknek a segítséget, akik meg fogják adni a csomagok méretét feladáskor.


Megosztás:

Szekció