Blog

Egységes cégnév használat és új szolgáltatás a Packeta Groupnál

2021. 07. 06. 16:04

A vezető cseh logisztikai és technológiai vállalat, a Zásilkovna, mely a Packeta Group tagja (mint a Csomagküldő.hu), saját házhozszállítási szolgáltatást indít Zásilkovna Domů néven. Az új szolgáltatás elsősorban a csomagküldés minőségét, kényelmét és gyorsaságát fogja növelni az ügyfelek számára. Az ügyfelek a csehországi mellett, immáron szlovákiai házhozszállítást is igénybe vehetnek. A Packeta Group, amelynek a szlovák Zásielkovňa is tagja, megvásárolta a több millió euró értékű ReMax Courier Service futárcéget. A Zásielkovňa hamarosan új cégnévvel fog működni, mint Packeta Slovakia. A névváltozás összhangban van a Packeta Group azon stratégiájával, hogy az egyes tagok cégneveit egységesítse egész Európában.

„A saját kézbesítési szolgáltatásunk elindítása egy újabb fontos mérföldkő a Zásilkovna történetében. Július eleje óta teljes egészében saját költségünkön kézbesítésünk az ügyfelek címére, és ennek köszönhetően ellenőrizhetjük a szolgáltatás minőségét és sebességét is. Ahogy az átvevőhelyekre kézbesített csomagok esetében is, a Zásilkovna domů szolgáltatásnál is az a célunk, hogy a csomagok többsége már másnap kézbesítésre kerüljön.”- mondta Simona Kijonková, aki a Zásilkovna alapítója és a Packeta Group ügyvezetője. 

„Újdonságot szeretnénk nyújtani a legmagasabb színvonalú szolgáltatások biztosításával. Célunk, hogy az ügyfél tudja a kézbesítés pontos idejét a részletes, valós idejű nyomonkövetésnek köszönhetően, minden futárnál tudjon bankkártyával fizetni, vagy akár bonyodalom nélkül meg tudja változtatni a címet akár egy másik átvevőhelyre is, mindezt egy mobil alkalmazás segítségével.” – mondta Alexander Jančo, a Packeta Slovakia ügyvezetője.

A cseh Zásilkovna Domů szolgáltatás magába foglalja az újonnan létrehozott mikrodepók hálózatát is, mellyel a meglévő 14 normál depó csehországi lefedettségét méginkább növelni tudták. A mikrodepókat azzal a céllal hozták létre, hogy növeljék a csomagok tárolási helyének kapacitását, ezzel is segítve az átvevőhelyek munkáját. A mikrodepók a szokásos raktárakhoz hasonlóan működnek, de valamivel kisebbek. Jelenleg 135 ilyen kisméretű depó áll rendelkezésre, amelyek oly módon kerültek elhelyezésre, hogy lefedjék Csehország teljes területét.

A Zavezu futárszolgálat, amelyet Packeta Group vásárolt meg 2019 végén, szintén részt vesz a csomagok házhozszállításában a „Vezess velünk” program keretein belül. A szolgáltatás összekapcsolja azokat az embereket, akik futárokká akarnak válni, és azokat, akiknek csomagszállításra van szükségük.

Az új Zásilkovna Domů szolgáltatás fontos előnye a címzettek számára, a Zásilkovna több mint 5300 átvevőhellyel rendelkező széles hálózata is, hiszen abban az esetben, ha a futár nem éri el otthonában a címzettet, akkor a legközelebbi átávevőhelyen helyezi el a csomagot, így a címzettnek még aznap lehetősége lesz átvenni a csomagot az átvevőhely nyitvatartási idejében.

A több millió euró értékű ReMax futárszolgálat megvásárlásának köszönhetően a szlovákiai Zásielkovňa saját házhozszállítással – Packeta domov néven – bővíti szolgáltatásainak portfólióját, így a csomagküldés területén az egyik legnagyobb vállalattá nőheti ki magát. „A ReMax Courier Service felvásárlása hosszú távú stratégiánk része, hogy portfóliónkat új szolgáltatásokkal bővítsük” – magyarázza Simona Kijonková.

A szlovák Zásielkovňa esetében is névváltoztatást hajtanak végre, ami magába foglalja a vállalati identitás megváltozását is. „Globális vállalat vagyunk, amely számos országban működik. Ha a cégnevet is egyesítjük, könnyen felismerhetővé válunk ügyfeleink számára az összes országban. A névváltozás önmagában nem befolyásolja szolgáltatásainkat vagy az ügyfelek kényelmét. Július 1-jétől közös, Packeta néven fogunk működni. Az új név pedig megjelenik majd az összes átvevőhelyünkön, járműinken, weboldalunkon és közösségi oldalainkon is egyaránt „- összegzi Alexander Jančo.


Megosztás:

Szekció