Blog

Fontos információk az Ukrajnában kialakult helyzettel kapcsolatban

2022. 08. 04. 7:47

UPDATE:

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022. augusztus 22-től feloldjuk az Ukrajnába irányuló csomagkézbesítés felfüggesztését.

A kézbesítési szolgáltatások korlátozott azonban módon fognak működni:

  • Nem szállítunk a háború sújtotta területekre.
  • A háború sújtotta területek ki lesznek tiltva a rendszerünkből.
  • A naponta frissített lista az irányítószámokról, ahová kézbesítünk, ITT érhető el.
  • Utánvétes szolgáltatás elérhető
  • Hosszabb szállítási időre kell számítani
  • A ki nem kézbesített csomagok visszaküldési ideje is várhatóan jelentősen hosszabb lesz (akár több hónap is)
  • A kiállított követelések esetében a feldolgozási idő meghaladhatja a 30 napot.
  • A rendkívüli körülményekre való tekintettel a hosszú ideig tartó kézbesítés vagy visszaküldés esetén nem lesz lehetőség kártérítést kérni.

A vámszolgáltatások árai is emelkedni fognak. Ez a változás valamennyi nemzetközi szállítópartnert érinti, és 2022. szeptember 1-jétől lép hatályba. Kiviteli kísérőokmányát kiállításának díja 4 EUR-ról 5 EUR-ra emelkedik, amely egy KKO kiállítását foglalja magában egy vámtarifaszámmal. Minden további vámtarifaszámért 1 EUR helyett, szept. 1-től 1,2 EUR-t számolunk fel.

Fontos megjegyzés: Az Ukrán Nemzeti Bank (NBU) megváltoztatta a hrivnya hivatalos árfolyamát az amerikai dollárral és az euróval szemben – 25%-kal növelve azt – 2022. július 21-től kezdődően. Tájékoztatjuk, hogy ezek a változások hatással lesznek a COD tranzakciókra. Javasoljuk, hogy ellenőrizze weboldalának árait az ukrajnai ügyfelek számára, és győződjön meg arról, hogy azokat a helyes árfolyamon (UAH/USD/EUR) számolja ki. További információkat az NBU intézkedéseiről ITT talál.

Nagyon örülünk, hogy ismét elérhetővé tehetjük Önnek szolgáltatásunk Ukrajnába. A háborús helyzet romlása esetén azonban fenntartjuk a jogot, hogy a szolgáltatást azonnali hatállyal ismét felfüggesszük.


Sajnos a tegnapi naptól (2022. február 24.) nem tudjuk garantálni a csomagkézbesítési szolgáltatásokat és az esetleges visszaküldéseket. Az ukrajnai helyzet heves és kaotikus, ezért ebben a pillanatban azt javasoljuk, hogy teljesen állítsa le az Ukrajnába történő csomagküldést. Ez azt jelenti, hogy a Packeta a mai naptól kezdve további értesítésig lezárja a csomagok Ukrajnába történő küldésének lehetőségét.      

Azokat a csomagokat, amelyek már beérkeztek a Packeta hálózatába, visszafordítjuk a feladók számára. Azokról a csomagokról, amelyeket pedig már átadtunk az ukrajnai szállító partnereinknek, igyekszünk minél több információt szerezni az Ön számára.


Megosztás:

Szekció