Blog

Karácsonyi szezon a Packeta-val 22′

2022. 11. 14. 8:28

A karácsony már a küszöbön áll, ezért következő cikkünkben igyekszünk minél több hasznos információt összegyűjteni az Ön számára a szolgáltatásainkhoz kapcsolódó esetleges változásokról. 👇Ráadásul ezt a cikket az év végéig folyamatosan frissítjük majd naprakész információkkal, hogy minden aktualitás egyhelyben legyen elérhető az Ön számára.

Rövidített tárolási időszak az átvevőhelyeken és a Z-BOX-okban

A főszezonban, idén is mint minden évben, lerövidítjük a csomagok tárolási idejét mind átvevőhelyeinken, mind Z-BOX csomagautomatáinkban. A rövidítés hatékonyabbá teszi csomagpontjaink működését, hiszen arra ösztönzi a címzetteket, hogy gyorsabban vegyék át csomagjaikat. Így nem csak több csomag fordulhat meg egy bizonyos időszak alatt, de az utánvétes összegek is hamarabb megérkeznek a célszámlákra.

Átvevőhelyek: 5+2

  • A címzetteknek 5 nap áll a rendelkezésére a csomagok átvételére az ünnepi időszakban (az átvevőhely nyitvatartási ideje alapján). A csomagok alap tárolási ideje ugyan továbbra is meghosszabbítható, de csak 2 nappal.
  • A tárolási időszak meghosszabbítása a Packeta mobilalkalmazáson keresztül egyszerre csak 1 nappal lehetséges (összesen legfeljebb 2-vel).

Fontos, hogy ellenőrizze az átvevőhelyek nyitvatartási idejét. A tárolási idő alapját ugyan is minden estben a nyitvatartási idő képzi, amely néhány átvevőhely esetében a hétvégéket is jelenti.


Z-BOXok: 2 + 1

  • A címzetteknek 2 naptári nap áll rendelkezésére a csomagok átvételére. Az alap tárolási időszak meghosszabbítása csak egy naptári nappal lehetséges.
  • A maximális tárolási időszak így összesen 3 naptári nap.

📦 A rövidített tárolási időszak 2022. december 20-ig lesz érvényes.
Ez a változás a Packeta Group minden csehországi, szlovákiai, romániai és hazai átvevőhelyét, valamint Z-BOX csomagautomatáját egyaránt érinti.
Fontos: A tárolási időszak lejártát követően az át nem vett csomagokat visszaküldjük a feladónak.

Csomagszállítás karácsonyra

Mindenki szeretné, ha karácsonyfa alá szánt ajándék időben megérkezne🎄 Ahhoz, hogy ezt biztosítani tudjuk az általunk szállított csomagok esetében, minden évben meghatározunk egy bizonyos időpontot ameddig legkésőbb be kell érkeznie raktárainkba a csomagoknak. Így minden kedves Ügyfelünk biztos lehet abban, hogy a csomag megérkezik az ünnepekre.

Melyik az utolsó nap a csomagfeladásra a karácsonyi kézbesítés biztosítása érdekében?

Magyarországi Z-Pont átvevőhelyre vagy Z-BOX csomagautomatába történő kézbesítés esetén:
Utolsó nap a depóban történő feladás esetén: 2022. december 20.
Utolsó nap átvevőhelyen történő feladás esetén: 2022. december 19.

Magyarországi házhozszállítás esetén:
Utolsó nap a depóban történő feladás esetén: 2022. december 16.
Utolsó nap átvevőhelyen történő feladás esetén: 2022. december 15.

Felhívjuk figyelmét, hogy a fent megadott dátumok Magyarországon belüli csomagküldés esetén érvényesek. 

A következő táblázatban szállítópartnereink által ajánlott dátumokat gyűjtöttük össze Önöknek, amelyek Magyarországon belüli feladás esetén érvényesek.      

Kérjük, vegye figyelembe, hogy mivel a nemzetközi szállítási szolgáltatásokat külső partnerek végzik, nem tudunk 100%-os garanciát vállalni. Azonban mindent megteszünk annak érdekében, hogy csomagjai időben a karácsonyfa alá kerüljenek.

Szállítópartnerek szezonális felárai

A korábbi években megszokott módon, néhány szállítópartnerünk az idei évben is szezonális felárat számít fel a november-decemberi időszakra, a jelentősen megnövekvő csomagmennyiség miatt.

Azonban cégünk úgy döntött, hogy a 2022-es évben nem számlázza tovább az extra költségeket, ezzel is segítve szerződött webáruház partnereit. Reméljük, hogy ezzel is hozzájárulhatunk a szezon sikerességéhez, az elmúlt időszak megnövekedett fenntartási költségei mellett is.


Megosztás:

Szekció