Blog

Kupon felhasználási szabályzat

2023. 08. 05. 7:29

Kupon szabályok

A Packeta időről-időre különböző akciókat hirdethet kupon formában. A kupon egy olyan fizikai formában (papír alapon vagy eltárolható .pdf kép vagy fájl formában), vagy elektronikus kuponkód formában megjelenő utalvány, amely valamilyen díjkedvezményt vagy többlet szolgáltatást biztosít a szolgáltatás vásárlásához kötötten.

Egy adott akció részletei, és az akcióban való részvételi feltételek (kedvezmény mértéke, akció időtartama, kupon érvényessége, felhasználhatósága stb.) az akció megjelenítésével egyidejűleg kerülnek kihirdetésre. Az akciók megjelenítése különböző felületeken történhet, bizonyos kedvezmények igénybevétele regisztrációt, applikáció használathatot is elvárhat.

Egyes kuponok korlátozás nélküli felhasználhatók (az érvényességi idő alatt), más kuponok esetében előfordulhat, hogy csak egyszeri kedvezmény igénybevételét teszi lehetővé.

 Minden kupon esetén irányadók a következő szabályok:

  1. a kupon az adott akcióban megjelenített szolgáltatás megrendelése esetén, az akció időtartama alatt használható fel, az érvényesítést a megrendelés folyamatában kell jelezni
  2. a kupon nem váltható készpénzre, nem adható belőle készpénz vissza
  3. egy megrendelés esetén egy kupon használható fel, más kedvezménnyel csak akkor összevonható, ha ezt az akció leírása kifejezetten tartalmazza
  4. a kupon a meghirdetett érvényességi idő alatt használható fel, az érvényességi idő vagy akció időtartam lejártát követően kedvezmény vagy visszatérítés semmilyen formában nem igényelhető
  5. a megrendelés véglegesítése során fel nem használt kupon utólag nem érvényesíthető
  6. szabálytalanság vagy egyéb kizáró ok esetén a kupon beváltása megtagadható

Amennyiben az akció részleteiben másként nem került meghatározásra, a fizikai formájú kupon többszörözése, utánképzése, másolása, hamisítása tilos, az elektronikus kuponkód formában megjelenített kupon harmadik fél részére szabadon átruházható és korlátlan számban felhasználható.

A kuponok minden esetben a hatályos jogszabályok szerint kerülnek meghatározásra és megjelenítésre, ugyanakkor a Packeta kizár minden felelősséget a kupon elfogadására, a kuponnal igénybe vehető szolgáltatásra, a kupon jogosulatlan felhasználására vonatkozóan, továbbá jogosult bármely meghirdetett akció részleteit, feltételeit, érvényességét indokolt esetben egyoldalúan módosítani, az Ügyfelek egyidejű tájékoztatása mellett.

Amennyiben az akció részleteiben másként nem került meghatározásra, a kupon kizárólag internetes felületen történő megrendelés, valamint a Packeta Applikációban történő megrendelés esetén használható fel.

A kupon felhasználása a megrendelés folyamatában, a megrendelés véglegesítése előtt, a megrendelési felületen a kuponkód megfelelő helyen való beírásával történik. Konkrétan a megrendelés összeállítása után, de még a fizetési felület előtt megjelenik a megrendelés teljes leírása, a fizetendő teljes összeg, és mellette/ alatta a kuponkód beírásának lehetősége, és itt tudja az Ügyfél a kuponkódot beírni annak érvényesítéséhez. Amennyiben az Ügyfél a kuponkód beírása nélkül véglegesíti a megrendelését, úgy a kupon utólag nem érvényesíthető.

A már felhasznált, vagy nem érvényes, lejárt kupon esetén a megrendelési felületen az Ügyfél részére a lejárt/érvénytelen kupon felirat jelenik meg.

A kupont felhasználó Ügyféltől általában elvárt az internetes/applikációban történő vásárláskor szokásos folyamatok ismerete, magatartás követése.

A Packeta kizárja a felelősségét az elektronikus/internetes üzenetek terjesztésénél előforduló hibákért, kizárja továbbá a felelősségét bármilyen kártérítési, kártalanítási igényért az akció során, az akció esetleges hibáiból, hiányosságaiból, hibás működéséből eredő vagy ahhoz kapcsolódó költségekért, károkért, veszteségekért. A Packeta nem bocsájt ki olyan kupont, amely 50%-nál nagyobb kedvezményre jogosít, így amennyiben ettől eltérő információ kerül feltüntetésre, az nyilvánvalóan elírás, technikai hiba eredménye, ilyen esetben a Packeta a valós kedvezményes árat ajánlja fel az Ügyfél számára.


Megosztás:

Szekció