Blog

Magasabb minőségű csomagszállítás az UFT-8 kódrendszernek köszönhetően

2020. 06. 15. 11:00

Az importált adatok helyes kódolása szignifikánsan növeli a csomagszállítás minőségét, csökkenti a téves adatok kockázatát és a kézbesítetlen küldemények arányát. Ezen okok miatt határoztunk úgy, hogy 2020. július 1-től bevezetünk egy új kódolási rendszert partnerfelületünkön, arra az esetre, amikor egyszerre több csomag feladása történik. (CSV/XML/stb. importálása). 

Így tehát a fenti dátumtól, minden forrásfile-nak meg kell felelnie az UTF-8 karakterkódolásnak, amely kulcsfontosságú szerepet tölt be az elektronikus adatok hitelesítésében és továbbításában a világ összes futárszolgálatánál.

Mit jelent ez az Ön számára? 

Ez a szabály nem lép életbe 2020. július 1-ig, azonban a Partnerfelületen már elkezdődik a feltöltött forrásfile-ok ellenőrzése. Ha a kódolás helyes, a csomagok importálása a már megszokott módon végbemegy. Amennyiben azonban nem felel meg az UTF-8 kódolásnak akkor:

  • még 2020. június 30-ig végbemegy az importálás és a csomagok elfogadása kerülnek a rendszerben.
  • a file importálást követően értesítjük Önt a helytelen kódolásról, így a webshop programozónak vagy rendszergazdának lesz elegendő ideje a file beállítására a következő importálásig.

Igyekeztünk úgy beállítani a dátumokat és az értesítéseket, hogy maradjon elegendő idő a forrásfile-ok szerkesztésére. Köszönhetően a helyes kódolásnak pedig fejleszthetjük az Önnek nyújtott szolgáltatásunk minőségét.

A fenti információk nem vonatkoznak a kézi csomagfeladásra, abban nincs változás. (közvetlenül a csomagfeladás menüpontban: https://client.packeta.com/hu/packet-drafts/).

 

Köszönjük bizalmát és megértését!

Csomagküldő.hu


Megosztás:

Szekció