Blog

Megduplázta bevételét a Packeta Group

2021. 02. 03. 11:15

A Packeta Group, melynek a Csomagküldő.hu is tagja, 2020-ban megduplázta árbevételét, ami így 34,6 milliárd forint volt. A tavalyi évben kiszállított csomagok száma pedig közel 40,5 millió volt, mely 114%-os növekedést jelent 2019-hez képest.

A logisztikai szolgáltatásokat nyújtó cégcsoport folyamatos és nagy mértékű növekedésen ment keszetül a 2020-as év során. Előzetes számadatok alapján, a 2019-es évhez hasonlítva 100%-os bevételnövekedést produkált. A Packeta Group 2013 óta egy stabilan profitot termelő cégcsoport. A kezelt csomagok száma közel 40,5 millió darab volt 2020-ban, ami 114%-kal több mint a 2019-es mennyiség. 2021-es terveinkben azonban nem kevesebb, mint 70 millió csomag és 71 milliárdos bevétel elérése a cél.

„A 2020-as év volt az eddigi legnehezebb a cégcsoport számára. Tavaly tavasz óta folyamatosan kiszámíthatatlan helyzetben voltunk a vírus miatt. Márciusban egyik napról a másikra 50%-os jövedelemvisszaesést tapasztaltunk az átvevőhelyek nagymértékű bezárásai következtében. Másik részről azonban, a koronavírusnak pozitív hatásai is voltak az e-commerce szektort tekintve, hiszen az emberek egyre inkább az online térben kezdték intézni vásárlásaikat.” – mondta Simona Kijonková, a Packeta Group ügyvezetője és a cseh Zásilkovna alapítója.


A Csomagküldő.hu évértékelése

Depók, munkatársak

Elindult terjeszkedésünk a vidéki nagyvárosok irányába is, és ezzel 2 új depó sikeres megnyitását tudhatjuk magunk mögött. Elsőként Debrecen városában, majd Szegeden indult el a csomagok kezelése, ezzel is fejlesztvén logisztikai szolgáltatásunk hatékonyságát.

Növekedésünk nagyban demonstrálható munkatársaink számával is, hiszen 2020-ban megdupláztuk munkatársaink számát, ezzel is hozzájárulva szolgáltatásaink minőségének javításához.

Partnereink és csomagmennyiség

Nem csak depóink, de csomagszámaink mennyiségében is nagy növekedést értünk el a tavalyi év során. Míg 2019-ben valamivel több mint 1 000 000 csomagot kezeltek munkatársaink, addig ez a szám 2020-ra 105%-os növekedést elérve, már több mint 2 300 000 csomag volt. 

Hasonlóan nagymértékű növekedést értünk el partnereink számában is. A tavalyi évben 390 új webáruház és 361 új átvevőhely vált szerződött partnerünkké. Ezúton is köszönjük a közös munkát.

Kommunikáció

2020-ban indult el vállalati blog oldalunk, amelyen immáron 34 informatív cikk került megosztásra, ezzel is javítva, illetve segítve a partnereinkkel, ügyfeleinkkel történő kommunikációt.

Több új funkció is elérhetővé vált weboldalunkon, mint a GY.I.K., melyben 4 nagy kategória szerint több mint 60 kérdésre állnak rendelkezésre Önöknek válaszok.

Feltöltésre került partnereink számára 17 féle letölthető banner, amelyekkel a Csomagküldő.hu-hoz való csatlakozásukat hirdethetik. Ezen felül különféle segédanyagok és infografikák is elérhetővé váltak, melyek a közös gördülékeny munkát hivatottak segíteni a továbbiakban.

Természetesen az idei év is bőven tartogat még számunkra kihívásokat, az Önök számára pedig újdonságokat! 😉


Megosztás:

Szekció