Blog

Webáruházat üzemeltet és a hazai piac mellett külföldre is terjeszkedne?

2023. 01. 10. 15:01

Jó helyen jár. A Packeta hazánk mellett további 33 országba juttathatja el termékeit a külföldi vásárlók számára. Ráadásul az utóbbi időszak magas EUR és USD árfolyamból adódó esetleges negatív hatásokat is ellensúlyozhatja a külföldi piacokról származó extra bevétellel. Hozza ki a maximumot a kedvezőtlen gazdasági helyzetből, exportáljon kedvező szállítási feltételekkel a Packeta-val.

A gazdasági változások mellett, a külföldi vásárlókban rejlő potenciál kiaknázása érdekében is érdemes elgondolkodnia webáruháza értékesítési piacának bővítésén, hiszen a környező országokban számottevően nagyobb nem csak a lakosság, de az online kiskereskedelem piaca is a hazaihoz viszonyítva.

Jó, ha tudja:

A GKI kutatásából az derül ki, hogy a hazai webáruházak mindössze 13%-a értékesít 2022-ben a határon túlra. Ezzel szemben azonban, a hazánkban értékesítő webáruházak toplistáját jelenleg túlnyomó többségben külföldi kézben lévő cégek uralják.

A Packeta Group egy Csehországból indult, digitális, e-kereskedelmi platformon alapuló, logisztikai szolgáltatásokat kínáló, nemzetközi cégcsoport. Cégünk kifejezetten a kis, jellemzően 10 kg alatti csomagok szállítására specializálódott. A Packeta jelen van Szlovákiában, Magyarországon, Csehországban, Romániában, Lengyelországban és Németországban. Cégünk az egyszerű, gyors és kedvező árú megoldások híve. Működésünk lényege, hogy a velünk szerződő vállalkozások rajtunk keresztül (egy informatikai /API/ kapcsolat segítségével) közel 80 szállító partnerhez kapnak közvetlen hozzáférést Európában, az USA-ban és a Közel-Keleten.

Vásárlóinak lehetősége van csomagpontokra -átvevőhelyekre és csomagautomatákba- vagy házhozszállítással kérni a megrendelt termékek kiszállítását, akár utánvéttel is.

Három fő szolgáltatási körünkből legjelentősebbek az átvevőhelyek. Ilyenek hazánkban Z-Pont-ok, amelyek például kisebb üzletekben találhatók meg, országszerte több mint 1200 ponton. Szerződött partnereinknek köszönhetően pedig Európa-szerte nem kevesebb mint 92.000+ csomagponthoz biztosítunk hozzáférést.

A kiszállítás mellett azonban a vámügyintézésben és a reklamációs csomagok kezelésében is számíthat ránk. Utóbbi egy nagyon egyszerű megoldással vehető igénybe vásárlója számára, mindössze egy 9 jegyű ID kódot szükséges a csomagra írnia, amellyel ingyenesen küldheti vissza webáruháza számára a terméket. Reklamációs asszisztens szolgáltatásunk keretében jelenleg elérhető országokról ide kattintva tájékozódhat.

Spóroljon kiszállítási költségein és hódítson meg új piacokat a Packeta egyedi szolgáltatásával!


Megosztás:

Szekció