Blog

Új címkenyomtatási formátum

2023. 05. 17. 12:12

Engedje meg, hogy bemutassunk egy a Partnerfelületén elérhető új funkciót – a címkék nyomtatásával kapcsolatban – amely a még gyorsabb csomagszállításhoz járul hozzá. 2023 június 1-től csak A6-os formátumban lesz lehetősége a külső szállítópartnereknek szóló címkék nyomtatására. Hadd foglaljuk össze Önnek, hogy miért és mit hoz ez a változás.
Miért szükséges ez a változás?
Jelenleg Partnerfelülete lehetővé teszi, hogy egy A4-es lapra, több féle méretben nyomtasson címkét csomagjaihoz.
 
Amennyiben ezeket a címkéket a külső szállítópartnereink által kiszállított csomagokra szánja, úgy a rendszer úgynevezett közvetett címkéket nyomtat, amelyeket logisztikai partnereink nem fogadnak el. Ezért minden közvetett címkével ellátott csomagot újra kell címkéznünk raktárainkban, és közvetlen címkével szükséges ellátnunk ezen csomagokat.

Az a tény, hogy mostantól közvetlenül A6-os formátumban nyomtathatja ezeket a címkéket, biztosítja, hogy:

  • csomagjait nem kell újracímkézni; a csomagokat gyorsabban feldolgozzák raktárainkban, ami gyorsabb célba érkezést eredményez, hazánkban és külföldön is egyaránt ✔️
  • csomagfeladás után egyből elérhetővé válik az Ön és ügyfelei számára is a csomag külső szállítópartnerhez tartozó nyomonkövetési száma ✔️
  • azonnal megbizonyosodhat arról, hogy a csomag paraméterei (különösen a címzett címe) helyesek ✔️
Hogyan és mikor lép életbe a változás?
Ha 2023. június 1. után a Partnerfelületén keresztül más formátumban szeretné kinyomtatni az A6-os formátumban nyomtatandó címkéket, akkor egy hibaüzenet jelenik meg, amely jelzi, hogy a címketípust meg kell változtatni.
 
A hibásan jelölt csomagok esetében válassza  A6-os formátumú címkenyomtatást a következő lehetőségek közül:
  • A6-os címke, 1/4 A4, közvetlen nyomtatás, nyomtatás A4-re, 1db/lap
  • A6-os címke, 1/4 A4, közvetlen nyomtatás, nyomtatás A4-re, 4db/oldal
 
Így a rendszer már a szállítópartnerhez tartozó közvetlen címkéket nyomtatja ki, és ennek köszönhetően többé nem lesz szükség arra, hogy a csomagokat újracímkézzük depóinkban.

Az A6-os formátumú nyomtatást igénylő címkéket egy ikon fogja jelzni Partnerfelületén. Minden más címke a megszokott formátumban nyomtatható.


Megosztás:

Szekció