Blog

Új gyűjtőcsomag kód formátum

2023. 01. 06. 10:50

Tájékoztatjuk, 2023.01.16-tól megváltozik a gyűjtőcsomagokon (szállítóleveleken) szereplő kódok formátuma. Ezek olyan nagyméretű dobozok, amelyekbe az egyes csomagok kerülnek, és amelyeket a depóinkba és átvételi pontjainkra történő szétosztáshoz használunk.

Mi változik pontosan és miért?

A nyilvános csomagkódok jelenlegi formáját (pl. D12345678) felváltja egy új kódforma, amely kompatibilis az új logisztikai rendszerünkkel, és elegendő egyedi kódot biztosít a jövőre nézve.

A csomagkódok új formája a D-***-XM-id formátumban kerül bejelentésre, ahol az „id” értéke egy szám, amely akár nullával vagy több nullával is kezdődhet (pl. D-***-XM-85874013 vagy D-***-XM-00874013).

Azon ügyfeleinknek, akik a Packeta API integrációját vagy a Packeta Partnerfelületet használják csomagfeladásaikhoz, nem szükséges semmilyen módosítást végezniük, mert a rendszerben automatikusan frissítésre kerülnek a csomagkódok az új formátumra.

Amennyiben azonban egyedi (saját) szállítólevél formát használna, abban az esetben Önnek kell beállítania az új formátumot, hogy a gyűjtőcsomag kódok helyesen jelenjenek meg.

Kérdés esetén kérjük keresse fel az eshopsupport@packeta.hu e-mail címen technikai ügyfélszolgálatunkat.


Megosztás:

Szekció