Blog

Újdonság: csomagátvétel átruházása a Packeta appban

2023. 03. 10. 13:22

Továbbra is nagyon fontos számunkra Ügyfeleink visszajelzése, és folyamatosan dolgozunk azon, hogy még egyszerűbbé és kényelmesebbé tegyük a csomagok küldését és átvételét egyaránt. Ezért érkeztünk most egy újdonsággal!

Bizonyára tapasztaltad már azt a helyzetet, hogy pl. valamilyen elfoglaltság miatt nem tudod átvenni a csomagod a Z-BOXból, így szeretnéd ezt a feladatot egy másik személyre bízni. A csomag azonban közvetlenül a címzett telefonszámához van kötve, így csak a címzett tudja kinyitni az automatát a Packeta alkalmazáson keresztül. Eddig nem volt lehetőség arra, hogy mást kérj meg a csomag átvételére… Azonban ez most megváltozott!

Ezentúl lehetőséged lesz átruházni csomagod átvételének lehetőségét.

A meghatalmazás mindössze néhány másodpercet vesz igénybe, és néhány kattintással elvégezhető. Az átruházási opciót a Z-BOX-okba és a Z-Pont átvevőhelyekre kézbesített küldemények esetében is használhatod.

A küldemény eredeti címzettje attól a pillanattól ruházhatja át az átvétel lehetőségét, amint értesítést kap arról, hogy a csomag átvételre készen áll.

hu_parcelSharing_li

De hogyan is működik pontosan?

  1. Kattints a három pontra a megosztani kívánt csomag mellett.
  2. Ekkor jelenik meg a meghatalmazás lehetősége.
  3. Add meg az új címzettet – azt a személyt, akinek szeretnéd átadni az átvétel lehetőségét-, és válaszd ki, hogyan szeretnéd elküldeni neki a csomag adatait (pl. WhatsApp, SMS, AirDrop, e-mail…).
  4. Ezután oszd meg a kiválasztott személlyel a küldemény nyomon követési számát és jelszavát.

Hogyan veheti át a meghatalmazott személy a csomagot?

Miután az eredeti címzett megosztotta a küldemény adatait, a meghatalmazott értesítést kap egy nyomon követési számmal és jelszóval, amelyeket az appban az alábbiak szerint szükséges megadnia.

  1. Kattints a Packeta app kezdőlapján található 3 pontra (a Csomagküldés gomb mellett). Ekkor jelenik meg a Csomagátvétel meghatalmazással lehetőség.
  2. Itt tudod megadni megosztott csomag nyomon követési számát és a kapott jelszót.
  3. A helyes adatok megadását követően kattints a Megerősítés gombra, ekkor a csomag hozzáadódik a Csomagok menüpontban található egyéb csomagjaidhoz.
Csomagátvétel átruházása – GYIK

Van-e díja a csomagátvétel átruházásának?
Nem, a szolgáltatás ingyenes. Küldeményét ingyenesen megoszthatja.

Applikáció nélkül is van lehetőség a csomagátvétel átruházására?
Nem, a megosztáshoz szükséges az alkalmazás. Bár a címzettnek nem feltétlenül van szüksége az alkalmazásra ahhoz, hogy a csomagot átvegye ha átvevőhelyre rendeli (a kézbesítési jelszó e-mailben vagy SMS-ben érkezik), az alkalmazás elengedhetetlen abban az esetben, ha meg szeretné osztani a csomagot. Illetve a Z-BOXból történő csomagátvételhez is szükséges a Packeta alkalmazás.

A küldemény nyomon követési számát a Z betűvel az elején vagy anélkül kell megadnom?
Mindkét lehetőség lehetséges. A rendszer elfogadja a nyomon követési számot a Z betűvel vagy anélkül is.

Valaki megosztotta velem a Z-BOX-ba kézbesített csomagját. Látom a csomagok menüben, de a Z-BOKSZ rekesze nem nyílik. Most mi a teendő?
Győződj meg róla, hogy a megfelelő Z-BOX előtt állsz, ellenőrizd, hogy telefonodon be van-e kapcsolva a Bluetooth és a helymeghatározás. A Z-BOX csak így fog megfelelően összekapcsolódni a telefonoddal. 

Alternatív címzettként átvehetem a megosztott csomagot egy másik átvevőhelyen vagy a Z-BOX-ban?
Nem, csak azokon a csomagpontokon veheted át a küldeményt, amely az eredetileg célállomásként szerepel. A csomag átirányítására csak az eredeti címzettnek van lehetősége ügyfélszolgálatunkon keresztül.


Megosztás:

Szekció