Blog

Új szállítópartner Nagy-Britanniában és Írországban

2023. 04. 14. 8:52

Ezentúl már a FedEx-el is küldheti csomagjait Nagy-Britanniába és Írországba. Mindkét ország esetében 2 féle új szállítási megoldást teszünk lehetővé az alábbiak szerint:

FedEx International Connect Plus (FICP)  

GB FedEx HD Connect Plus (ID: 24808)
IE FedEx HD Connect Plus (ID: 24810)

  • A címzett e-mailben kap értesítést a kézbesítés várható napjáról és időpontjáról, valamint a csomag állapotváltozásairól.
  • A címzett rugalmasan módosíthatja a kézbesítés időpontját, vagy irányíthatja át csomagját egy csomagpontra, ahol a számára megfelelő időpontban veheti át a küldeményt. Mindezt a szolgáltatás ára már tartalmazza.
  • A szállítópartner térfogatsúlyt alkalmaz a csomag súlyának kiszámítására a következők alapján ==> (szélesség x hosszúság x magasság) / 5000 (cm) 
  • Szállítási idő Nagy-Britanniába: 5-6 munkanap.
  • Szállítási idő Írországba: 7-8 munkanap.
FedEx International Priority (FIP)

 GB FedEx HD Priority (ID: 24809)
IE FedEx HD Priority (ID: 24811)

Amennyiben a Nagy-Britanniába és Írországba történő kézbesítés gyorsasága kiemelten fontos Önnek, akkor a Nemzetközi elsőbbségi szolgáltatásunkat ajánljuk.

  • A címzettet aktívan tájékoztatják e-mailben a csomag minden állapotváltozásáról, valamint a kézbesítés időpontjának és napjának várható idejéről.
  • A címzettnek emellett lehetősége van arra is, hogy rugalmasan megváltoztassa a kézbesítés időpontját, vagy átirányítsa a csomagot egy csomagpontra, ahol a neki megfelelő időpontban veheti át a küldeményt. Mindezt a szolgáltatás ára már tartalmazza.
  • A fuvarozó térfogatsúlyt alkalmaz a csomag súlyának meghatározására, a következő számítás alapján==> (szélesség x hosszúság x magasság) / 5000 (cm)
  • Szállítási idő Nagy-Britanniába: 3 munkanap.
  • Szállítási idő Írországba: 3 munkanap.
Információk a vámkezelésre vonatkozóan:

Szállítás Írországba
Annak ellenére, hogy Írország az Európai Unió része, a szállítás felgyorsítása érdekében vámáru-nyilatkozatra van szükség, azonban vám vagy ÁFA megfizetése nem terheli.

Szállítás Nagy-Britanniába
Nagy-Britanniába történő szállítás esetén a feladónak rendelkeznie kell GB EORI-val, GB HÉA-val és EU EORI-val. 

A vám és az ÁFA a feladó (webáruház) költségét terheli. £ 135-ig a feladó felel az Egyesült Királyságban fizetendő ÁFA-ért, £ 135 felett azonban a továbbszámlázás ugyanúgy történik, mint a Royal Mail esetében.

Szükséges adminisztráció
Először is ki kell tölteni a Közvetett képviseleti szerződést a vámkezelésben és az engedélyezési adókezelésben című dokumentumot, amelyet innen tölthet le. Szükséges továbbá megadni a kiosztott EORI-számot. A kitöltött és aláírt dokumentumot kérjük a következő e-mailcímekre küldje el:

Címzett:
czexport@fedex.com

CC: customs@packeta.com
Az e-mail tárgya: FedEx authorization – [az Ön webáruházának neve].

A csomagok vámkezelését és a vámáru-nyilatkozat feldolgozását tartalmazza a szállítási díj. A kiviteli dokumentumok a FedEx-től közvetlenül kérhetőek be a következő e-mail címen: CZexport.GTS@fedex.com

Tiltott áruk listája
A Nagy-Britanniába és Írországba történő csomagküldésnek megvannak a maga korlátjai. A szállításból kitiltott áruk listája meglehetősen terjedelmes, ezért feladás előtt kérjük ellenőrizze, hogy az Ön által küldeni kívánt terméket tartalmazza-e a felsorolás. A tiltott áruk teljes listája ide kattintva érhető el.

A brexittel kapcsolatos fontos információk egy korábbi blogcikkünkben a következő linken érhetőek el: https://www.packeta.hu/blog/tovabbi-informaciok-a-brexit-tel-kapcsolatban

A vámeljárásokkal kapcsolatos felmerült kérdéseivel, kérjük, keresse fel angol nyelvű vámkezelési osztályunkat a következő e-mail címen: customs@packeta.com


Megosztás:

Szekció